Budgetcoaching / TAS Aanbod

Intakegesprek

We hebben eerst vrijblijvend contact per mail, telefoon of via videocall om te kijken wat ik voor je kan doen en of je door mij geholpen wil worden. Uit dat gesprek kan ook al blijken of ik jou voor langere tijd blijf helpen of dat het voor een keer goed ordenen is.

 

Administratie & Balans

Je thuisadministratie is erg belangrijk als je overzicht wilt hebben in je financiële zaken. 

Overzicht geeft namelijk inzicht.

Niet voor iedereen is het even simpel om de thuisadministratie goed op orde te krijgen. Hierin zal ik je helpen met het opzetten van je administratie en hulpmiddelen en advies meegeven over het onderhouden hiervan. Daarnaast gaan we overzicht en inzicht creëren door jouw inkomsten, uitgaven en eventuele achterstanden in kaart te brengen. Ik ga kijken of er een mogelijkheid is tot inkomstenverhoging door bijvoorbeeld toeslagen en kijk voor je naar waar je op zou kunnen besparen. Dit koppel ik persoonlijk aan je terug in een contactmoment bij je thuis of via videocall. 
Vervolgens zal na 4 weken een telefonisch contactmoment worden ingepland. Op deze manier zal ik jou helpen om een geordende administratie (terug) te krijgen. 

Na volledige afronding van het traject is er de mogelijkheid om een TAS (Thuis Administratie Serviceabonnement) af te sluiten.
Voor meer informatie, zie Tarieven!

Hoe fijn zou het zijn, dat er geen vergeten rekeningen meer rondslingeren, met alle gevolgen van dien! Dat je zo met een blik in je map kunt zien wat je maandelijkse vaste lasten zijn. Bij de belastingaangifte zo de map kan pakken en alles bij de hand hebt. Een energienota van het vorig jaar checken.... Zo handig als dat allemaal geordend is. 

 

Belastingzaken

Waar heb je recht op? 
Eénoudertoeslag, zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebondenbudget, kinderopvangtoeslag, belastingteruggave?

Belastingaangifte en het aanvragen van een voorlopige aanslag?

Als budgetcoach zoek ik het samen met jou uit en help met het aanvraagproces. 

 

Budgetten & Coachen

Budgetcoaching is het begeleiden en ondersteunen van mensen die er problemen mee hebben om op een goede manier met hun geld om te kunnen gaan. Een paar oorzaken hiervan kunnen zijn; geen financieel overzicht hebben, geen keuzes maken, teveel uitgeven, niet sparen en vooral niet kunnen ingrijpen als zij in de schulden dreigen te raken.

Als budgetcoach help ik jou om orde te scheppen in jouw financiële situatie en laat zien waar het mis gaat. In dit coaching traject zit ook de Administratie & Balans. Daarnaast ga ik met jou dieper in op je gedrag rondom je budget, dit ga ik doen in 3 coaching sessies. Doordat er in- en overzicht wordt geschept in de financiële situatie, wordt er duidelijk zichtbaar gemaakt waar het mis gaat. Wat hierin wordt besproken of waar we aan gaan werken hangt helemaal af van jouw situatie en jouw financiële doel. 
Dit traject zal ongeveer 4 maanden in beslag nemen. Vervolgens zullen we na 1 of 2 maanden nog een nazorggesprek inplannen om te zien hoe het gaat en of je nog ergens tegenaan loopt. Ook wanneer er tussen de coaching sessies nog vragen zijn kun je mij telefonisch of per mail benaderen. Het doel van mij als budgetcoach is dat jij na het traject in staat bent zelfstandig jouw financiële huishouding te kunnen voeren. Bij dit traject ontvang je van mij een opbergmap en een kasboek en/of een Excel bestand.
Na volledige afronding van het traject is er de mogelijkheid om een TAS (Thuis Administratie Serviceabonnement) af te sluiten.
Voor meer informatie, zie Tarieven!

 

Studenten

Ben jij 18+ en krijg jij je inkomsten van de DUO/IB-groep?
Kun je van je inkomen je vaste lasten betalen als je op kamers gaat? Is er nog genoeg geld voor de huur, zorgverzekering en het lesgeld? Waar kun je op besparen? Hoe voorkom je schulden? 
Budgetcoaching leert je slim omgaan met geld. Het is mogelijk om een budgetcoachingstraject te volgen tegen een lager tarief. Speciaal voor studenten. 

 

Jong Volwassenen/Zelfstandig wonen

Ga je voor het eerst op jezelf wonen of kun je elk moment een woning aangeboden krijgen en wil je graag weten welke kosten je verwachten kunt? Ik kan je op weg helpen. Naast het aanvragen en uitzoeken van het één en ander, maken we ook samen een persoonlijke begroting zodat jij een overzicht hebt hoe je er straks financieel voor staat.